TAB d.d.

От края на 2015 година Индустриални Батерии ЕООД  е официален партньор на словенският производител на акумулаторни батерии TAB. TAB е основана през 1965 г. В Межице, Словения. В продуктовата листа на TAB може да намерите:

  • Оловно-кисели и Li-Ion тягови батерии
  • Оловни-кисели тягови Gel батерии – с гелов електролит
  • VRLA AGM и VRLA Gel  моноблок батерии
  • Стартерни батерии
  • Стационарни батерии тип OPzS
  • Стационарни батерии тип OPzV – с гелов електролит
  • Специални батерии TAB-EX – предназначени за работа във взривоопасна среда  

Акумулаторите TAB могат да се използват във всички електрически съоръжения, като: електрокари, ръчноводими и платформени кари, подопочистващи машини, голф колички, каравани и др. Индустриалните батерии TAB са предпочитани за първоначално влагане в електрокари от много от световните производители на кари, като STILL, Jungheinrich, CROWN, Caterpillar, TCM, Toyota и др. Намират  приложение в хранителната, минната, авиационната, химическа индустрия, фармация и др. Използват се за захранване на UPS, соларни системи и ветрогенератори.

Модерните и изцяло автоматизирани заводи TAB произвеждат високо качество акумулатори, което им отрежда водещо място сред производителите на акумулаторни батерии в Европа. Индустриални Батерии е основен дистрибутор на TAB за България и Румъния.

 

 

ПРОДУКТИ

РЕФЕРЕНТЕН ЛИСТ

 

ОСНОВНА ИНФОРМАЦИЯ

Компанията TAB е създадена през 1965 г. като дъщерно дружество на Рудник Межица Холдинг (Оловен рудник Межица Холдинг) в регион, в който добивът и преработката на олово се развива от повече от 350 години.

За първите 15 години от основаването си TAB е лицензиран партньор на Tudor, Швеция. В днешно време TAB произвежда широка гама от Li-Ion батерии, оловни-кисели батерии с течен електролит, VRLA AGM и VRLA Gel батерии в три модерни фабрики с приблизително 1 300 служители:

  • В Жерджав, Словения се намира фабрика за индустриални батерии с годишен капацитет 1,8 милиона броя от тягови и стационарни клетки с марка TAB и завод за рециклиране, произвеждащ около 30 000 т олово годишно от 60 000 т скрап
  • В Църна на Корошки, Словения се намира фабрика за стартерни акумулатори за марките TAB, Topla, Vesna и Volthor с годишен капацитет от 3,0 милиона броя
  • Третата фабрика се намира в Пробиштип, Македония с годишен капацитет от 1,5 милиона броя стартерни акумулатора от марката Vesna и рециклиращ завод, произвеждащ около 5 000 т олово годишно от 10 000 т скрап

TAB произвежда и различни батерии за военно приложение.

Техните висококачествени батерии са известни по целия свят, особено в Европа, Азия и Америка.